Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Feloszlott a soproni Jobbik

Feloszlott a soproni Jobbik

A Jobbik összes soproni tagja kilépett a pártból, így a városi pártszervezet megszűnt – idézte a Kisaföld.hu két, eddig jobbikos soproni önkormányzati képviselő közleményét.

Gőbl Gábor és Bendes Zoltán azt írták, a Jobbik helyi szervezetét tíz évvel ezelőtt alapították, az utolsó másfél évben azonban a párt politikája messzire került a tagok meggyőződésétől. Közölték, a tagok száma előbb lecsökkent, 2016 után pedig már senki sem akart a népfrontossá váló Jobbik tagja lenni Sopronban. A két képviselő közleményében kifogásolta, hogy Vona Gábor korábbi pártelnök lemondása után kijelölte utódait, valamint azt is, hogy nem határolódott el a nevében Toroczkai László volt alelnök lejáratására létrehozott weblaptól sem.

A Jobbikból kilépők a jövőben a saját értékrendjükkel egybevágó politikai érdekképviselet megteremtéséért fáradoznak majd, és bizakodva tekintenek az Ásotthalmon zászlót bontó Mi Hazánk Mozgalom felé. Hozzátették, a képviselők a továbbiakban függetlenként vesznek részt a soproni közgyűlés munkájában.

A borítókép illusztráció: Ivándi-Szabó Balázs