Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Mint a joghurtba, úgy nyalt be fenékig a focinak a szociális ügyekért felelős államtitkár

Mint a joghurtba, úgy nyalt be fenékig a focinak a szociális ügyekért felelős államtitkár

A világ legjobb és legnagyobb közös nyelvének nevezte a labdarúgást Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára a Danone Focikupa vasárnapi döntőjének megnyitóján.

“A foci az, ami benneteket először meg fog tanítani az életre,

és arra, hogy nem egyedül vagytok, hanem közösségben. Csak közösen tudtok eredményeket elérni és kudarcokat feldolgozni, illetve nemcsak magatokért, hanem másokért is felelősséget vállaltok” – mondta a finálén résztvevő 12 csapat 10-12 éves játékosainak Fülöp Attila.

Az államtitkár hangsúlyozta, a minisztérium örömmel támogatja a világszerte egyre népszerűbb kezdeményezést, majd az Oroszországban zajló felnőtt világbajnokság szombati, Izland-Argentína (1-1) csoportmérkőzését említette jó példaként. “Egy háromszázezres kis ország nem hagyta magát egy harmincmilliós futballnagyhatalom ellen. Ez a legjobb példa arra, hogy a lehetőséget látták a mérkőzésben, és nem féltek semmitől. Azt kívánom nektek is, hogy legyetek pontosan olyanok, mint eddig, és ismerjétek fel a lehetőséget, hiszen

csak bátor gyerekekből lesznek bátor felnőttek”

– fogalmazott Fülöp Attila.

(MTI)