Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Ezekkel a filmpremierekkel töltheted a vakációt

Ezekkel a filmpremierekkel töltheted a vakációt

Most hogy itt a nyári szünet, gondtalanul lehet hétköznap délelőtt is mozizni. Válogattunk a következő két és fél hónap premierjei közül, hogy a tiniolvasóknak már ne kelljen.

Gombos Jim és Lukács, a masiniszta

A 80-as évek kult fantasyje, a Végtelen történet írója, Michael Ende másik regényfolyamát is elérte a megfilmesítés szele, amelynek története Gyöngyélet Földjén kezdődik. Ez a világ egyik legcsodálatosabb szigetországa, békességben élnek itt az emberek, az a baj, hogy kevesen férnek el rajta. A túlnépesedés emiatt nagyon fontos probléma, és egy napon, amikor egy fekete bőrű kisfiú érkezik a szigetre, a lakosok száma az eddigi négyről ötre emelkedik. Ezért Lukács, a masiniszta, valamint hű vonata, Emma elhagyja a szigetet a kisfiúval, és innentől kezdve mesés kalandokat élnek át.

Bemutató: június 21.

Kszi, Simon

Greg Berlanti neve a szuperhősös sorozatok kapcsán lehet ismerős, hiszen ő a showrunnere az úgynevezett DC-féle Arrowerse-nek, A zöld íjász, a Flash – A Villám, A holnap legendái és a Supergirl sorozatoknak. Viszont ennél összetettebb alkotóról van szó, ő nem csak egy „szuperhősös pasi”, mert amióta pár éve coming outolt, azóta nagyon sokat tesz a társadalmi elfogadás érdekében, amire jó példa új filmje, a Kszi, Simon is. A tengerentúli kritikák nagyon lelkendezőek, ugyanis

az utóbbi évek egyik legjobb és legfontosabb coming of age tinifilmjének tartják,

amelynek főszereplője a 17 éves Simon, akiről családja és barátai sem tudják, hogy meleg. Ez a projekt szívügye volt Berlantinak és sikerült is jól elkészítenie, nélkülöz ugyanis minden olyan sztereotípiát, amibe számos LMBTQ-film belesétál, és a hangsúly azon marad, hogy ez nem más, mint egy romantikus film tinikkel, azok minden kamaszkori nyűgével együtt. Külön érdekesség, hogy a filmben szerepel a Flash-sorozat Wally Westje, Keiynan Lonsdale is, aki szintén a forgatás közepén coming outolt.

Bemutató: június 21.

Ocean’s 8 – Az évszázad átverése

Ha tini vagy, talán nem emlékszel, de az Ocean’s-széria George Clooney nevével fonódott össze, amelynek legújabb része idén nőiesítve érkezik a mozikba. Az előzetesek alapján egészen szórakoztató, bár az utolsó képkockáig kiszámítható filmnek ígérkezik. A bűnbandát ezúttal Sandra Bullock vezeti, aki hét barátnőjével karöltve megpróbálja kirabolni a patinás Met-gálát, egészen pontosan a gálán megjelenő Anne Hathaway nyakáról próbálnak meg eltávolítani egy méregdrága nyakláncot.

Bullock mellett a filmben feltűnik majd Cate Blanchett, Sarah Paulson, Olivia Munn, Rihanna, Helena Bonham Carter, Adriana Lima és Dakota Fanning is. A korábbi Ocean’s-filmekhez bizonyosan több ponton is kapcsolódik majd az új film.

Bemutató: június 21.

A hihetetlen család 2.

A Walt Disney és a Pixar 2004-ben hatalmasat dobbantott a szuperhőscsalád történetével, most pedig 14 évvel később érkezik Brad Bird filmjének folytatása. A hihetetlen család 2 előzeteséből kiderül, hogy kicsit felcserélődnek a nemi szerepek, hisz miután illegálissá válik a szuperhősködés, Nyúlányka lesz az egyetlen, aki praktizálhat, így Mr. Irdatlannak kell otthon maradnia a gyerekekkel, amit szemlátomást nagyon nehezen visel. Persze ahogy mint minden magára valamit is adó animációs filmnél, itt az történik, hogy mindenki rádöbben, hogy csak együtt családként képesek szembenézni a veszélyekkel, problémákkal.

Bemutató: július 19.

A Hangya és a Darázs

Természetesen nem telhet el nyár szuperhősfilm nélkül, spandexes adagunkat pedig A Hangya és a Darázs szolgáltatja majd, amelynek korábbi része (a simán csak A Hangya névre hallgató alkotás) az egyik legviccesebb Marvel-film volt, jól kihasználva főhősünk zsugorodó képességét. A Polgárháború óta persze tudjuk, hogy nőni is tud, sőt, ebben a részben megkapja az előző epizódban beteaselt segédjét, a Darázst, a legfontosabb kérdés pedig az lesz, hogy miként illeszkedik majd Thanos Bosszúállók 3-ban végzett ámokfutásához a sztori.

Bemutató: július. 26.

Barátom, Róbert Gida

A Walt Disney folytatja animációs karaktereinek élőszereplősítését, a tavalyi A szépség és a szörnyeteg után a következő a Micimackó lesz, amely a felnőtt Róbert Gida történetét meséli el, aki ismét találkozik gyerekkora plüss állatfiguráival és természetesen sokat tanul majd tőlük barátságról, emberségről és a család fontosságáról.

Ebben a cikkben már foglalkoztunk azzal, mi a baj ezzel a filmmel, de akit nem zavarnak efféle dolgok, augusztus legelején nézhetik a Ewan McGregor főszereplésével készült újraértelmezést:

Micimackó a barátom volt, de már egyáltalán nem akarok vele beszélgetni

Micimackó a barátom volt, de már egyáltalán nem akarok vele beszélgetni Ragaszkodik hozzá a közönség, ezért a róla szóló könyv jogtulajdonosai mindennap lehúznak még egy bőrt szegényről. Születése óta folyton játszania kell valamilyen mesében, és idén már 92 éves. Micimackó mostanra egy kicsit elfáradt, a csacsi, öreg medve pihenni szeretne.

Bemutató: augusztus 2.

Fák jú, Tanár úr! 3.

A tananyag szar, az oktatás szar, a tanárok szarok, a legtöbb sulitárs szar – leginkább erre az összefüggés-láncolatra épít a Fák jú, Tanár úr üzenete, amely politikailag inkorrekt viccelődéssel figurázza ki az iskolai élet buktatóit. Ugyanezzel a recepttel immár harmadik alkalommal érkezik a német franchise. Ideális iskolakezdés előtt.

Bemutató: augusztus 23.