Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Már az MLSZ is kiábrándult Leekens-ből?

Már az MLSZ is kiábrándult Leekens-ből?

Ideje korán véget érhet Georges Leekens  ténykedése a magyar labdarúgó-válogatott élén.

A belga nemzetiségű szövetségi kapitánnyal egy döntetlen mellett három vereséget szenvedett el a gárda, amelynek játéka a felkészülési meccseken lejátszott nyolc félidőből hétben kilátástalan, elképzelés nélküli volt.

A szurkolók az ausztrálok elleni 2-1-es zakó után Leekens leváltását követelték, a Blikk szerint már a hazai szövetség (MLSZ) is belátta hibáját, s rájött, rossz döntés volt kinevezni őt. Az MLSZ számára ciki, hogy négy éven belül már a második kapitánnyal fogott mellé. A 2013 telén munkába álló Pintér Attila (52) öt meccs után bukott meg, Leekens pedig négy találkozó után távozhat.

A szakember tavaly októberben írt alá kettő plusz fél éves megállapodást, amely havi 15 millió forintos bért biztosít neki. Felmondása után 3-6 hónapra jutó járandóságát kaphatja meg, tehát az eddig megkeresett 105 millió Ft-ja mellé még 45-90 milliót tehetne zsebre – anyagilag is óriásit bukik Leekensszel a szövetség.

Leekensnek az ausztrálok elleni fiaskó után készített beszámolójáról még nem értekezett a szövetség. Kérdés, elfogadják-e majd. Csányi Sándor (65) MLSZ-elnök jelenleg Oroszországban, a világbajnokság helyszínén tartózkodik, hazaérkezését követően születhet végleges döntés a belga tréner sorsáról.