Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

GPS-követővel figyelik a Medvét

GPS-követővel figyelik a Medvét

A szlovák–magyar határnál engedték szabadon a hazánkban kószáló medvét. Vackort egy GPS nyomkövetős nyakörvvel látták el a szakemberek.

Öt nap fogság után szabadon engedték a hazánkon végigkóborló medvét a szlovák–magyar határnál. Vackort szerda éjszaka, szakadó eső­ben kísérték el a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának munkatársai, s lakott területektől távol elengedték. Kicsit gondolkodott, ki merjen-e lépni a ládájából, de végül némi noszogatás után komótosan kisétált. Fél percen belül el is tűnt az erdő sűrűjében. Az orvosi vizsgálatok megállapították, hogy a korábban hároméves hímnek hitt medve egy több mint tízéves, egészséges nőstény – írja a Bors.

 

Vackort a Bükki és az Aggteleki Nemzeti Park munkatársai Szegeden nyomkövetővel látták el. Ők végzik majd a megfigyelését is, folyamatosan ellenőrzik majd a mozgását, és ha ne­tán újból lakott települések közelébe ke­rülne, azonnal közbelépnek. A nyomkövető egyébiránt egy speciális nyakörv, amely beállított időközönként adja a jelet.