Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A kormány után a Mol is jobbá akarja tenni Budapestet

A kormány után a Mol is jobbá akarja tenni Budapestet

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a fővárosi önkormányzat és a Mol-csoport – a dokumentumot Tarlós István főpolgármester és Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója írta alá pénteken Budapesten.

Az aláírást megelőzően Tarlós István azt mondta, hogy elsősorban a közlekedés és a környezeti problémák kezelésének területén tudnak együttműködni. A tömegközlekedést érintve az elektromos buszok területén meg kívánják fontolni, hogy milyen mértékű és volumenű együttműködésre lesznek képesek. Továbbá elindult a gondolkodás egy nagy volumenű elektromosjármű-töltőállomásrendszer kialakítása érdekében – emelte ki a főpolgármester. Tarlós István azt mondta: az együttműködést az előbbieknél szélesebb körre is kiterjesztenék, generális együttműködést terveznek a Mollal, és példaként említette a kultúra és a sport támogatásának kérdését is.

Hernádi Zsolt szövetségre lépésnek nevezte a megállapodás megkötését, és azt mondta, hogy ez a szövetség egyetlen közös érdeken alapszik: “együtt akarjuk jobbá tenni Budapestet”. A megállapodás lehetőségen jelent arra, hogy kicseréljék a tapasztalataikat és “amennyire lehet, egy irányba gondolkozzunk” – hangsúlyozta. A környezeti terhelésről való közös gondolkodás kapcsán kitért arra, hogy a Mol autómegosztó hálózata, a Mol Limo háromszáz autója öt hónap alatt már 700 ezer kilométert futott. Kérdésekre válaszolva elmondta, hogy a megállapodás keretében a következő három hónapban részletes terveket dolgoznak ki az egyes területekre.

A Mol Bubi kapcsán Hernádi Zsolt arról beszélt, hogy szükség van a rendszer további fejlesztésre, szerinte “nem ördögtől való”, hogy elektromos rásegítésű kerékpárokat is elérhetővé tegyenek. Ma Budapesten körülbelül 1500 kerékpár van a Mol Bubi közösségi kerékpármegosztó rendszerben. Esős napokban több százan, jó időben, turistaszezonban több ezren is használhatják ezeket a kerékpárokat – mondta el.

Hernádi Zsolt közölte azt is, hogy a Mol Limo rendszerében ma 100 elektromos és 200 benzines személyautó fut Budapesten, 2020 végéig az elektromosjármű-töltőállomáshálózat fejlesztésével le kívánják cserélni az állomány nagy részét elektromos autóra.

Gulyás Gergely nem zárta ki, hogy nekimennek Budapestnek

Gulyás Gergely nem zárta ki, hogy nekimennek Budapestnek Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség új vezetője bizottsági meghallgatásán bemutatta, hogyan működik majd a tárcája: hat államtitkár és egy kormánybiztos dolgozik a minisztériumban létrejön egy stratégiai államtitkárság is, a kormánybiztosok ide referálnak, s ez a részleg látja el a parlamenti államtitkári, valamint a miniszterhelyettesi feladatokat is; vezetője Orbán Balázs a minisztérium legnagyobb államtitkársága a közigazgatásért felelős államtitkárság lesz, amit Tuzson Bence vezethet.