Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Villanyszerelőnek álcázva magát brutálisan összeverte a 82 éves nőt

Villanyszerelőnek álcázva magát brutálisan összeverte a 82 éves nőt

A Ceglédi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki szerelést színlelve bement egy 82 éves ceglédi asszony házába, ahol megverte, megkötözte és kirabolta őt.

Egy ceglédi férfi börtönbüntetéséből szabadulva egy villanyszereléssel foglalkozó cégnél helyezkedett el. 2017 őszén több alkalommal is járt szerelőként egy 82 éves asszony ceglédi házában. Miután elbocsátották a munkahelyéről, pénz, jövedelem nélkül maradt. Elhatározta, hogy az idős asszonytól szerez pénzt.

A férfi 2017 novemberében egyik délelőtt munkásruhában becsöngetett a nő házába. Az ablakon kinéző sértettnek azt állította, hogy a csatornahálózatot és a vízórát jött ellenőrizni.

Az asszony hitt neki, beengedte őt előbb az udvarba, majd a házba is. A házba érve a férfi nyomban a sértettre támadt. Fellökte az idős nőt, rátérdelt és ököllel bántalmazta őt. A magával vitt ragasztószalaggal összekötözte az asszony kezeit, lábait, száját beragasztotta. A férfi lehúzta a nő ujjairól az aranygyűrűket, majd a megvert, megkötözött sértettet – súlyos sérüléseivel – sorsára hagyva elmenekült.

Az asszonynak egy idő után sikerült kiszabadítania magát. Telefonon kért segítséget a rokonaitól, akik értesítették a rendőröket. A Ceglédi Rendőrkapitányság nyomozói tíz nap alatt azonosították és elfogták a vádlottat.

A Ceglédi Járási Ügyészség a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével, súlyos testi sértés bűntettével és személyi szabadság megsértésének bűntettével vádolja a férfit, aki előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.

(Ügyészség)