Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Orbán levezette, hogyan függ össze a hazaszeretet és a stadionépítési láz

Orbán levezette, hogyan függ össze a hazaszeretet és a stadionépítési láz

A Tokaji Vízitúra Központ egy olyan program része, amely természetes módon teszi megélhetővé a hazaszeretetet, és azokat az embereket is a nemzeti közösség részévé teszi, akik nem érezték magukat oda tartozónak – mondta Orbán Viktor miniszterelnök június 14-én, csütörtökön, a sport- és szabadidős létesítmény ünnepélyes átadásán az MTI tudósítása szerint.

A mindennapi hazaszeretet az, amikor “hazánk bevon bennünket a saját bűvkörébe”, ez pedig az ország megmaradását is szolgálja – mondta a kormányfő.

A kormány célja, hogy 2030-ra Európa egyik legegészségesebben élő nemzete legyen a magyar – mondta. Jelenleg ugyanis miközben a magyarok tisztelik élsportolóikat, a kontinens egyik legkevesebbet sportoló nemzetei közé tartoznak. A sport- és szabadidős tevékenységek ezért a jövő évi büdzsében is kiemelt támogatást kapnak – indokolta meg a miniszterelnök, hogy a kormány miért költ el 307 milliárd forintot a 2019-es költségvetésből sportra és szabadidőre, majdnem majdnem 80 milliárd forinttal többet, mint 2018-ban. Egyébként a 307 milliárdból 90 milliárd a Puskás Stadionra megy el.