Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Achilles, a múzeumban élő süket macska lett a vb médiuma: megjósolta, ki nyeri a nyitómeccset

Achilles, a múzeumban élő süket macska lett a vb médiuma: megjósolta, ki nyeri a nyitómeccset

Igen, elkezdődött az állatokkal való meccsjóslás szezonja, ami Paul, a polip óta mindig világszenzáció. Achilles pedig tapasztalt jós, adnak a választására, hiszen minden életkörülménye adott ahhoz, hogy médium legyen: hófehér, Oroszország legnagyobb és leghíresebb múzeumában, a szentpétervári Ermitázsban él és halláskárosult, egyáltalán nem hall.

Mindezt már csak az tetézi, hogy egyszer már bevált, a tavalyi Konföderációs Kupa meccseinek eredményét adottságaihoz méltón jósolta meg.

Most újságírók jelenlétében tartotta az első vb-szeánszot, ami abból állt, hogy letették két tál macskakaja elé, miután az egyik tálhoz orosz, a másikhoz szaúdi zászlót rendeltek. A feltevések szerint az az ország lesz a mérkőzés nyertese, amelyiknek a zászlóval díszített táljából eszik Achilles.

És Achilles megtett minden tőle telhetőt: beleevett az egyik tálba, méghozzá abba, amelyik az orosz zászlót kapta, így nincs tovább izgalom, az esti nyitómeccset az Ermitázs süket, fehér macskája szerint Oroszország nyeri.

(via Time)

Borítókép: Achilles macska a jósasztalon / Fotó: AFP/Europress