Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A Pride szerint tárgyalnak a rendőrséggel arról, mennyi kordon lesz a felvonuláson

A Pride szerint tárgyalnak a rendőrséggel arról, mennyi kordon lesz a felvonuláson

“Meggyőződésünk, hogy a rendőrségnek csak az indokolt helyekre kell kordont telepítenie, olyan módon, hogy az erőszakos ellentüntetőket, és nem a Budapest Pride várhatóan több tízezres békés tömegét zárja el. Erről jelenleg is folynak a tárgyalások. Azt tartjuk valószínűnek, hogy a ma megjelent sajtóhírekkel ellentétben a rendőrség csak az indokolt helyeket tervezi kordonnal zárni. Arról, hogy teljes lezárás lenne tervben, nincs hivatalos információnk” – közölték a Budapest Pride szervezői.

A közlemény előzménye, hogy a rendőrség a Magyar Időkkel azt közölte, “szükséges erők és eszközök mellett kordonelemeket is alkalmazni fog” a július 7-ei felvonulás biztosításához. Egyébként a “kordonelemeket is” megfogalmazás arra utal, hogy tényleg csak bizonyos részeken tervezik karámba terelni a menetet.

A Budapest Pride-ot a rendőrség a menetet ért állandó atrocitások miatt évekig csak elkordonozott útvonalon engedte haladni, de 2017-ben kordonok nélkül is sikerült lebonyolítani a rendezvényt.

2018-ra a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom szélsőjobboldali szervezet közleményt adott ki, amiben azt írta, amennyiben a kormány nem tiltja be a Budapest Pride-ot, akkor a Magyar Ellenállás keretében lépnek fel a rendezvénnyel szemben.