Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Ötemelet magas lángokkal égett egy raktárépület Budapesten

Ötemelet magas lángokkal égett egy raktárépület Budapesten

Óriási lángok csaptak fel Budapesten, a 13. kerületben.

Mint kiderült, a Ramiris számítástechnikai nagykereskedés háromezer négyzetméteres raktárépülete gyulladt ki a Frangepán utcában. Személyi sérülés nem történt.

Több, mint ötven fővárosi hivatásos tűzoltó kezdte meg az oltási munkálatokat tizenegy vízsugárral, tizenöt kocsival érkeztek a helyszínre – nyilatkozta Kisdi Márk, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. A veszélyhelyzet miatt kiürítették a Frangepán utcát. Kisdi Hozzátette:

műszaki, informatikai berendezkedéseket tároló raktárhelyiséghez kaptak riasztást. Úgy tudni, veszélyes anyagot nem tároltak, a sűrű fekete füst a csomagolóanyagokból származott.

A tűzoltók négy óra alatt fojtották el a lángokat.

A tűz keletkezésének okát hatósági eljárás keretében vizsgálják. Rongálás bűntett miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya.

Jelenleg a Ramiris honlapja sem elérhető. A cégadatok szerint a Ramiris Europe Kft. tavalyi árbevétele 43,7 milliárd forint volt, 90 százalékos növekedés után.

Az Igazságügyi Minisztériumhoz leadott mérlegadatok szerint

a cég közel 5 és félmilliárdos árukészlettel rendelkezett tavaly év végén.

Ha ennek az árukészletnek a jelentős része a Frangepán utcában volt, a kár több milliárdos is lehet – már ha nem volt teljeskörű biztosításuk.

A cég jellemzően hazai piacra forgalmaz.

Élőben közvetítettünk a helyszínről:

Képek is készültek a tűzről (kattintásra megnyílik a galériánk):