Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Rogán Antal nagyon örülhet – a kormányzati kommunikációra lesz pénz

Rogán Antal nagyon örülhet – a kormányzati kommunikációra lesz pénz

A jövő évi költségvetés tervei szerint a kormányzati kommunikációra szánt forrásokat 43 százalékkal megemelik az idei tervekhez képest.

Ha valamit, akkor a kormány kommunikációra fordítható pénzeit nagyon megemelik a jövő évi költségvetésben. E szerint lesz mit elszórni a Rogán Antal vezette minisztériumnak. Az idei költségvetésben az előirányzatok között sem kis összeg szerepel, hiszen erre a célra 20,6 milliárd forintot szánnak.

Ehhez képest a jövő évben már 29,6 milliárd forint lesz a kasszában.

Vagyis csaknem 50 százalékkal megemelik a keretösszeget – derül ki a kormány 2019-es költségvetési tervezetéből.

A kommunikációs kampányokat végül rendre Fideszhez nagyon közeli vállalkozások szervezték, jellemzően az „állampolgárok életét kiemelten érintő kormányzati döntésekkel kapcsolatos kommunikációs feladatok ellátására” címszó alatt. A feladatokat jellemzően Csetényi Csaba; Szijjártó Péter barátja, Kuna Tibor és az közelmúltban már Balásy Gyula cégei vitték el. Hiába ez a drasztikusan megemelt összeg aligha ez lesz a vége. A Magyar Nemzet idén januárban még egy olyan kalkulációt tett közzé, amely szerint a Rogán Antal vezette minisztérium alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal (Nkoh) tavaly összesen nettó 66,5 milliárd forintot fordított különböző kommunikációs feladatok ellátására.