Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Pszichiátriára került a párizsi túszejtő

Pszichiátriára került a párizsi túszejtő

Pszichiátriai intézetbe került az a férfi, aki tegnap túszokat ejtett Párizs belvárosában. Az már tegnap valószínűnek tűnt, hogy nem terrortámadásról van szó, a férfinak ugyanis nem voltak terrorizmusra utaló követelései, és nem szerepelt a titkosszolgálatok nyilvántartásában. Gérard Collomb belügyminiszter tájékoztatása szerint gyenge idegzetű emberről van szó, aki teljesen különböző témákról összefüggéstelenül beszélt a tárgyalójával.

Nem történt terrortámadás

A 26 éves marokkói támadót kedden este állították elő a kommandósok négy órával azután, hogy a francia főváros egyik belvárosi épületének udvarán egy informatikai cég irodájában elbarikádozta magát két tússzal. A túszejtés kezdetén a támadó azt állította, hogy robbanószerkezet van nála, de ez nem bizonyult igaznak. Kések ugyan voltak nála, de azokat nem használta. Amikor viszont a kommandósok megindították akciójukat, a támadó kést tartott az egyik túsza torkához. Szerencsére a kommandósoknak sikerült úgy ártalmatlanítaniuk, hogy a túsz nem sérült meg. A túszok végül sértetlenül kiszabadultak, a támadó könnyebben megsérült a rendőri akcióban.

(MTI)