Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Olimpia helyett: foci-Eb-t rendeznénk 2021-ben

Olimpia helyett: foci-Eb-t rendeznénk 2021-ben

A Világgazdaság a Fővárosi Közgyűlés előzetesen nyilvánosságra hozott napirendje alapján írta szerdán, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség megpályázza a 2021-es U21-es labdarúgó-Európa-bajnokság rendezését. A szövetség elképzelései szerint Budapest az esemény vendéglátó városa lenne, a közgyűlésnek támogató nyilatkozatot kell elfogadnia. Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes előterjesztése szerint a főváros vállalná az UEFA által előírt kötelezettségeket. Budapestnek nem lenne költsége a pályázattal, azt vagy az MLSZ vagy a kormány állná.

A Világgazdaság cikke szerint az MLSZ több város bevonásával bonyolítaná le a viadalt. Az UEFA részére 2018. augusztus 31-ig kell benyújtani a pályázatot, ennek része a rendező városok közgyűléseinek támogató határozata is.

Az U21-es Eb-t 1978 óta rendezik meg a mostani formájában, ez a legidősebb korosztály az UEFA rendszerében. Az Eb-t kétévente tartják meg tizenkét csapat részvételével.