Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Ököllel ütötte magatehetetlen édesanyját egy szentesi férfi

Ököllel ütötte magatehetetlen édesanyját egy szentesi férfi

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a szentesi férfival szemben, aki a közel 80 éves édesanyjának okozott életveszélyes sérüléseket.

Az asszony egyedül lakott szentesi lakásában, amikor tavaly nyáron fia azért, hogy édesanyja gondozásában részt vegyen és neki segítsen, hozzáköltözött. A nő megbetegedései miatt állandó gyógyszeres kezelésben részesült, majd tavaly júliusban állapota erősen megromlott, ágyhoz kötötté vált, önálló mozgásra járókerettel sem volt képes. Ellátásában szociális gondozó is segített a fiának, aki ebben az időszakban is rendszeres italozó életmódot folytatott. A férfi rendszeresen szidta édesanyját, valamint nehezen viselte azt, hogy a koránál és fogyatékosságánál fogva önálló gondoskodásra és mozgásra nem képes idős nővel állandóan foglalkozni kell. Emiatt 2017. szeptember és október hónapjaiban ittas állapotban, több alkalommal az ágyban magatehetetlen állapotban fekvő sértettet ököllel test szerte megütötte. Az ütések többsége a sértett fejét érte, aki félelmében kezdetben a gondozónak sem merte elmondani a rajta levő külsérelmi nyomok valós okait.

A szociális gondozó 2017. október 20. napján azonban már olyan sérüléseket látott a sértett arcán és testén, hogy hozzá azonnal mentőt hívott. Az egyébként is kiszáradt állapotban levő sértettet sürgősségi betegellátás keretében ellátták, majd egészen 2018. év februárjáig kórházban kezelték.

A sértett a több hetes bántalmazása alatt, a fején, a kezein, valamint a felsőtestén több könnyű és súlyos, valamint a fejet ért bántalmazások miatt kialakuló koponyaűri vérzések miatt életveszélyes sérüléseket is elszenvedett.

A Csongrád Megyei Főügyészség a vádemeléskor előzetes letartóztatásban levő vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

(Ügyészség)