Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Nevet változtat Rokker Zsoltti, hogy felismerjék a szavazólapon

Nevet változtat Rokker Zsoltti, hogy felismerjék a szavazólapon

Miskolcon július 15-én tartanak időközi önkormányzati választást, mert áprilisban Hubay György nyert, és parlamenti képviselő lett. Az MSZP a független Erdei Sándort támogatja, akinek Rokker Zsolti a művészneve, és akivel a Zoom.hu is interjút készített nemrég. A Jobbik is, a DK is, a Momentum is, az LMP is beállt mögé.

Akadt viszont egy “kis” problémája a miskolci nagy ellenzéki összefogásnak: egy újabb jelölt tűnt fel, akit ugyanúgy Erdei Sándornak hívnak, mint az ő jelöltjüket. Szokatlan megoldást választott végül Rokker Zsoltti, felveszi a művésznevéből a Zsoltot és így meg lehet majd különböztetni az ellenfelétől a szavazólapon – írja az Átlátszó.

Adva lett volna, hogy a becenevét tünteti fel a lapon, de ez ma már nem lehetséges, a 2013-as választási eljárási törvény szerint becenevek már nem szerepelhetnek a szavazóíven.

Közben a hvg.hu megtalálta a ráindított névrokonát: Nyékládházán él és Tiszaújvárosban dolgozik, vagyis nem sok köze van Miskolchoz