Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Most a rossz végén állt a fegyvernek a Viszkis

Most a rossz végén állt a fegyvernek a Viszkis

A köcsögözés mellett azért Ambrus Attila korábbi szakmájából, a bankrablásból is hasznot húz a mai napig.

Nemrégiben nyugdíjas rendőröknek tartott előadást arról, hogyan is kellene bűnözőket elfogni, most pedig egy dán biztonságtechnikai cég arca és szakértője lett.

Utóbbi minőségében egy reklámfilmben szerepelt, írta szerdán a Bors, és így testközelből tapasztalhatta meg, hogy mit érezhettek át azok az emberek, akiket annak idején a bankrablásai során arra kényszerített, hogy átadják nekik a pénzt. Azt a félelmet kellett az arcán mutatnia, amit ő okozott a bankalmazot­taknak.

A filmben ékszerbolti eladót játszott a Viszkis, és egy rabló egyszer csak bement hozzá, majd fegyvert fog rá. “Miközben farkasszemet nézünk, én felteszem neki a kérdést, hogy pont hozzám jöttél?” – idézte fel a jelenetet.

“Bizarr élmény, és elsősorban itt az volt a fontos, hogy reagál egy adott ember ilyen helyzetben. Ugyancsak egy szerepjáték volt, de ha valakire ráfognak egy fegyvert, az még >>játékból<< sem túl jó érzés” – mondta a Ambrus a Borsnak.

Belai Pál, a biztonságtechnikai cég képviseletében elárulta, azért választották a Viszkist, mert olyan személyre gondoltak, aki ebben a „szakmában” tett már le valamit az asztalra. Hitelessége mellett népszerű is, tette hozzá.