Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Meghalt Paudits Béla

Meghalt Paudits Béla

Egy héttel agyvérzése után, 68 éves korában elhunyt Paudits Béla, Jászai Mari-díjas színész. A színész az elmúlt években sokat betegeskedett, és korábban többször is nyilatkozta azt, hogy belefáradt már a betegségekbe, kiábrándult az egészségügyből.

Paudits utoljára a Madách Színház társulatának tagja volt.

Számos tévéfilmben, színházi darabban és játékfilmben szerepelt, önálló estje is volt, talán ezekről volt a legismertebb, a kabarénak egy mára szinte teljesen letűnt irányzatának egyik utolsó képviselője volt.

És ha valaki nem is ismeri a nevét, akkor biztosan vannak olyan számai, amiket hallott már.

(Blikk)

Borítókép: Budapest, 2009. október 17. Paudits Béla énekli a Futok a pénzem után címû egykori slágerét a Volt egyszer egy táncdalfesztivál! elnevezésû rendezvényen október 16-án, ahol az 1966 és 1972 közötti táncdalfesztiválok résztvevõi léptek újra színpadra egy nosztalgia gálamûsor keretében, a Papp László Budapest Sportarénában. MTI Fotó: Mohai Balázs