Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Ismét lehet olvasni a Parlamentben a Kuruc.info-t

Ismét lehet olvasni a Parlamentben a Kuruc.info-t

Öt szűk esztendő után megtört a jég és ismét elérhető az Országház és a Képviselői Irodaház számítógépeiről a Kuruc.info – írja az Index. A szélsőjobbos portált még 2013-ban tiltatta le vagy az Országgyűlés főigazgatója, Such György (legalábbis a Népszabadság akkor erről írt) vagy, ahogy az Index jobbikos forrásai nyilatkoztak, Kövér László. Ugyanígy a házelnököt sejtik a háttérben a feloldás mögött is.

Az mindenesetre érdekes, hogy a blokkolás vége egybeesik a Jobbikon belüli szakadással.

Reagált az Országgyűlés Sajtóirodája a cikkünkre. Mint írják, “Az Országgyűlés Hivatalának többlépcsős védelmi (tűzfal) rendszerében a különböző gyártótól származó, különféle funkciót betöltő szoftverek ütközése miatt történt meg az, hogy a blokkolt oldalak egy része – köztük a kuruc.infooldal – ideiglenesen elérhetővé vált az Országgyűlés Hivatalának számítógépeiről.

Az Országgyűlés Hivatalának belső szabályzata szerint nem látogathatók: a bűncselekmény(eke)t bemutató, a bűncselekmény elkövetésére felhívó, a pornó, a rasszista, a warez, a fegyverekre, robbanó anyagokra vonatkozó információkat tartalmazó, a kábítószerek előállítására vonatkozó információkat tartalmazó, a phishing (adathalász), az internetes fogadási, szerencsejáték, a játék, a Hivatal érdekeit sértő, vagy a jóízléssel egyéb módon össze nem egyeztethető oldalak.

Az Index állításával ellentétben Kövér László házelnök semmilyen döntést nem hozott és semmilyen utasítást nem adott a blokkolt tartalmak feloldására.”