Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Egy képen, mi a leghangsúlyosabb a kormány költségvetésében

Egy képen, mi a leghangsúlyosabb a kormány költségvetésében

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter beterjesztette Magyarország 2019-es költségvetését. A miniszter szerint a büdzsé készítésének négy vezércsillaga a biztonság, a családok, a növekedés és a (teljes) foglalkoztatottság voltak.

Már meg is van a 2019-es költségvetés első vesztese

Az érdekesség kedvéért megszámoltuk, a költségvetésben hányszor szerepelnek a hívószavak, illetve egyéb olyan kifejezések, amiket a kormány előszeretettel forgat.

Az eredmény az lett, hogy a család annyira nem gyakori szereplője a büdzsének, bár a gyermekek igen. A költségvetés elképesztően nemzeti, nagyon magyar, és tényleg sűrűn emlegeti a foglalkoztatottságot. Sportosabb, mint családi. A tartalékok épp annyit szerepelnek, mint a nyugdíjak, és csak kicsit kevesebbet, mint a növekedés. Azért muszáj megjegyezni, hogy csökkenésből több van benne, mint növekedésből.

Ami a kormány és csatolt részei egyéb kedvelt fordulatait illeti, soros nemhogy Györgyként, de sehogy sem szerepel a büdzsében. A migránsoknak, a migrációnak és a bevándorlásnak icipici epizódszerep jutott csak, sőt a veszélyek és a válságok általában véve enyhén szólva nem foglalkoztatják különösebben a költségvetést.