Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Dőlnek a kárbejelentések a biztosítókhoz

Dőlnek a kárbejelentések a biztosítókhoz

A Groupama Biztosítóhoz június 1-jétől kezdődően viharok, felhőszakadások, jégverések, illetve villámcsapások következtében közel 3000 lakásbiztosítási kárbejelentés futott be – közölte a társaság. Ezek kárösszege a cég szerint meghaladja a 300 millió forintot.

A biztosító szerint mára annyira megerősödött a viharok intenzitása, hogy szinte bármilyen héjazati anyagú tetőfedést megrongálhat. A jégverés szintén egyre nagyobb károkat okoz, a szemcsék nagysága akár 6-8 cm átmérőjű lehet is, de a felhőszakadások is akár árvízszerű elöntéseket okozhatnak. Egyre gyakoribb az úgynevezett szupercellák kialakulása is. Ez utóbbi meteorológiai jelenség azért is okoz gondot, mert váratlanul alakul ki, intenzívebb lefolyású, így jóval nagyobb károkat tud okozni, mint egy „közönséges” felhőszakadás.Ez történt tegnap Kőszegen is. A Groupama adatai szerint az elmúlt napokban Szilvásváradról, Ajkáról és Devecserről, illetve Kőszegről futott be a szokásosnál jóval több bejelentés.