Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

27 milliárd forintos összdíjazású versenyt indít a Fortnite

27 milliárd forintos összdíjazású versenyt indít a Fortnite

A Fortnite nevű játék jelenleg az egyik legnépszerűbb, több platformon is elérhető játék, ami márciusban költözött PC-ről az iPhone-okra, ami azt eredményezte, hogy jelenleg egészen elképesztő mennyiségű, 125 millió játékossal rendelkezik.

A játék lényege, hogy a játékosok egymással harcolnak, az nyer, aki utolsónak életben marad, a nehezítést pedig az adja, hogy a játéktér folyamatosan szűkül, pont úgy, mint a Battle Royale című könyvben, vagyis az egyre tovább túlélő játékosoknak egyre kisebb területen kell megküzdeniük egymással. A hasonlóság nem véletlen, a játék teljes neve is Fortnite Battle Royale.

A játékot kiadó Epic Games nagy újítása az volt, hogy egyrészt a játék egyáltalán nem veszi magát komolyan, idiótábbnál idiótább fegyverekkel és jelmezekben lehet egymásra lövöldözni, másrészt, ami aztán tényleg fejős tehénné tette a játékot, idén márciusban bejelentették, hogy a játék nem csak PC-n, de iPhone-on is elérhető lesz.

Mostanra egészen elképesztő, 125 milliós játékosszámnál tartanak, amiben az a különösen durva, hogy néhány hónappal ezelőtt 3-4 millió játékos használta a Fortnite-ot, aztán nemrég már 40, de ez a most bejelentett 125 millió egészen letaglózó.

Az Epic Games be is jelentette, hogy a nagy bővülés örömére elindítja a Fortnite világbajnokságot, a játékosok több kategóriában versenyezhetnek egymással, a verseny összdíjazása pedig 100 millió dollár (kb. 27 milliárd forint) lesz. A pénz bődületesen soknak tűnik, még akkor is, ha az Epic Games az első hónapban, amikor megjelent a játék iPhone-ra 25 millió dollárt kaszált, és a számítások szerint az év végére akár 500 millió dollár is befolyhat a játékból. Hamarosan pedig jön a Fortnite Androidra optimalizált verziója, ami újabb pénzcsapokat nyithat meg, és újabb százmilliókkal növelheti a játékosszámot.

(Epic Games, 9to5 mac)