Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Trump-Kim Dzsongun-csúcs: 12 másodperces kézfogásból 40 perces beszélgetés

Trump-Kim Dzsongun-csúcs: 12 másodperces kézfogásból 40 perces beszélgetés

Megvolt Donald Trump és Kim Dzsongun történelmi jelentőségű találkozója, de még nem zárult le, úgyhogy nagy konkrétumokat egyelőre nem lehet mondani, de néhány apróság már kiderült a magyar idő szerint várhatóan nagyjából délután kettőig tartó találkozóról.

Először is, a történelmi jelentőségű kézfogás, ami egy hivatalban lévő amerikai elnök és Észak-Korea vezetője között először történt meg 12 másodpercen keresztül tartott, jelentőségében csak a Predator kézfogásához lehet hasonlítani, amikor Arnold Schwarzenegger találkozik Carle Weathersszel.

A kézfogás Trump korábbi legendás kézfogásaihoz képest a maga részéről visszafogott volt, nem rántotta magához Kim Dzsongunt, nem próbálta meg pöcsméregetéssé silányítani a találkozást. Itt lent teljes pompájában megnézheti a kézfogást.

Az előzetes tervek szerint a történelmi jelentőségű kézfogást történelmi jelentőségű négyszemközti beszélgetés követte, ez így is történt, de nem kétórás volt, ahogy arra számítani lehetett, hanem csupán 40 perces.

Mindenesetre Trump úgy jött ki a megbeszélésről, hogy elég pozitív volt, ami akár azt is jelentheti, hogy a protokolláris találkozáson túl elkezdhettek tárgyalni az észak-koreai atomleszerelés részleteiről, ami alapvetően szükséges ahhoz, hogy Észak-Koreát a világ többi részi tárgyalópartnernek tekintse.

„Sikerülni fog. Meg fogjuk csinálni” – mondta Trump a 40 perces beszélgetés után, amit történelmi jelentőségű ebéd követett, ami után közös sajtótájékoztatót tart a két elnök, amiből talán kiderül, hogy van-e alapja annak, hogy Észak-Korea feladja az atomfegyverkezést.

(Guardian)