Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Egyre népszerűbb Toroczkai szélsőjobbos mozgalma

Egyre népszerűbb Toroczkai szélsőjobbos mozgalma

Azután, hogy Toroczkai Lászlót kizárták a Jobbikból, mert Mi magunk néven szélsőjobbos platformot hozott létre a párton belül (meg beszélt a párt belső ügyeiről a sajtónak), Ásotthalom polgármestere logikusan úgy döntött, hogy akkor a Jobbikon kívül hozza tető alá az újabb szélsőjobbos mozgalmat.

A Mi magunk a jövő hét végén tartja majd zászlóbontó eseményét Ásotthalmon, amire az eddigi hírek alapján több száz embert várnak, állítólag akkora az érdeklődés, hogy a szélsőséges retorika rajongói telekocsikat szerveznek, hogy így jussanak el kényelmesen a déli határhoz.

Walterer Pál Péter azt mondta, arra számítanak, hogy az ország minden pontjáról érkeznek majd érdeklődők. A Mi magunk mozgalmat jelenleg nagyjából 1500 ember követi Facebookon. A Jobbikból Toroczkai távozása után kilépett Dúró Dóra, aki már akkor csatlakozott a Mi magunkhoz, amikor az még a Jobbikon belül próbált megélni, Dúró távozását követte a férje, a Jobbik jelenleg parkolópályára állított egykori vezéralakja, Novák Előd távozása, ezek pedig további távozásokat hoztak maguk után, szinte minden napra jut 2-3 jobbikos, aki elhagyja a pártot.

(Magyar Idők)

Borítókép: Toroczkai László, a Jobbik alelnöke, Ásotthalom polgármestere beszédet mond a Szabadságot Budaházynak, szabadságot a politikai foglyoknak! címmel rendezett tüntetésen az Országház mélygarázsának lejárójánál, a Kossuth Lajos téren 2016. november 2-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán