Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A Jobbik szóvivője szerint nincs kilépési hullám a pártban

A Jobbik szóvivője szerint nincs kilépési hullám a pártban

„Nem igaz, hogy kilépési hullám sújtaná a Jobbikot” – mondta Jakab Péter, az ellenzéki párt szóvivője kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

A szóvivő természetes folyamatnak nevezte, hogy a tisztújítás után nem mindenki veszi tudomásul a többség döntését, és inkább elhagyja a pártot. „Ugyanakkor vannak belépések is: a tisztújítás után másfélszer annyian léptek be a Jobbikba, mint ahányan elhagyták azt” – fűzte hozzá.

Jakab Péter úgy fogalmazott, a Jobbik nemhogy nem szakad, de még lemorzsolódás sincs. “Továbbra is azt mondjuk, hogy a Jobbiknak a nemzet egészét kell képviselnie: azt is, aki jobboldali, azt is, aki baloldali” – hangsúlyozta a szóvivő.

Azután, hogy Toroczkai Lászlót kizárták, a párt több fontos alakja, például Dúró Dóra és Novák Előd is elhagyták a pártot, de csatlakozott hozzájuk több másik párttag is, akik a Toroczkai-féle új, szélsőjobbos mozgalomhoz, a Mi magunkhoz terveznek csatlakozni.

(MTI)

Borítókép: Budapest, 2018. március 15. Jakab Péter, a Jobbik szóvivője felszólal pártja ünnepségén, amelyet az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 170. évfordulója alkalmából tartottak a Batthyány-örökmécsesnél 2018. március 15-én. Fotó: Máthé Zoltán / MTI