Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Fizetnie kell a TV2-nek Spéder Zoltán botrányos, a bankár lejáratására készült riportjáért

Fizetnie kell a TV2-nek Spéder Zoltán botrányos, a bankár lejáratására készült riportjáért

Jogerős ítélet született a csatorna manipulált beállítások sorával készült anyaga ügyében.

Talán sokan emlékeznek rá, miután a hazai sajtóélet egyik mélypontja volt, hogy két éve a TV2-ön került adásba Spéder Zoltánról készült riport. Az anyag manipulált beállítások sorával kívánta lejáratni az üzletembert. Az emiatt indult per jogerősen véget ért – írja a Hvg.hu. Az elsőfokú ítélethez képest ugyan kisebb, de még így is jelentős sérelemdíjjat ítéltek meg az egykori bankár számára.

A Fővárosi Ítélőtábla végül 4,5 millió forint sérelemdíjat ítélt meg. Az anyagot 2016 júniusában a Tények című műsor mutatta be, s a „rejtőzködő milliárdosok” címmel futó karaktergyilkos széria talán legbotrányosabb darabja volt.

Az Orbán Viktorral korábban jó viszonyt ápoló, majd kegyvesztetté vált üzletembert – ahogy fogalmaztak – „intim pillanataiban” készített fotókkal, tendenciózusan szerkesztett állításokkal úgy ábrázolták, mint egy pénzéhes, cégeit „toldozó-foldozó” bankárt, kiteregetve magánéletét, sőt, egészségi állapotát is. Az ítélet kimondja, hogy a TV2 valótlan állításokat tett, s megsértette Spéder jóhírnevét, magánélethez és a magántitok védelméhez fűződő jogait.

(Borítóképünk illusztráció. Budapest, 2015. október 1. Lázár János Miniszterelnökséget vezetõ miniszter (k) és Spéder Zoltán, a Közép-európai Média Zrt. elnöke (b) érkezik a Portfolio gazdasági konferenciájára, a budapesti Sofitel hotelben 2015. október 1-jén. Jobbra Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai kommunikációért felelõs helyettes államtitkár. MTI Fotó: Soós Lajos)