Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Nem volt elég Fidesz-közeli szervezet a paksi bővítés egyik megbízásában, milliós bírság lett a vége

Nem volt elég Fidesz-közeli szervezet a paksi bővítés egyik megbízásában, milliós bírság lett a vége

A Közbeszerzési Döntőbizottság 5 millió forintra bírságolta a Network 360 Reklámügynökség Kft.-t a paksi bővítés egyik közbeszerzése kapcsán – írja a napi.hu a hatóság honlapján megjelent határozat alapján.

A Network 360 még 2015-ben nyerte meg az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. kommunikációs feladataira kiírt 25 milliárd forintos keretösszegű közbeszerzését. A tenderen számos alvállalkozót megjelöltek, köztük a Századvég Politikai Iskola Alapítványt.

Az első fordulóban be is vonták az alvállalkozókat a munkába. A verseny újranyitásakor, 2016-ban viszont a Network 360 már csak egymaga szerződött a kommunikációs feladatokra. A második részben mások voltak a feladatok, mint az elsőben, így csak a Századvéget kellett volna bevonni, a többi alvállalkozót nem.

A Network 360 Rogán Antal propagandaminiszter szomszédja, Csetényi Csaba cége, ami rendszeres nyertese az állami közbeszerzéseknek.

A Századvég a Fidesz házi kutatóintézete, ami szintén rendszeres nyertese az állami közbeszerzéseknek.