Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Jön az ingyenes Airbnb

Jön az ingyenes Airbnb

Az Airbnb új, humanitárius funkciót tesztel, ami nagy segítséget jelenthet majd a természeti katasztrófák sújtotta területeken. Az új funkcióval az otthonukat vesztett emberek könnyebben találhatnak majd ideiglenes szállást. Ehhez az kell, hogy az Airbnb-n a szálláskiadók ingyenesen hozzáférhetővé tehessék a szállásukat katasztrófák idején. Normális esetben az Airbnb nem csak a szállásért kér díjat (a bérbe adó nevében), de használati díjat is szed a nyújtott szolgáltatásért cserébe.

A program neve Open Homes, már tesztelik Kaliforniában. Az Airbnb szerint szándékukban áll más városokra is kiterjeszteni a tesztet.

Az új funkcióval a bérbeadók jelezhetik az Airbnb felé, hogy természeti katasztrófa esetén rendelkezésre bocsájtják a szállásukat rászorulóknak. Az Open Homes emellett digitális tájékoztató kampányt is tartalmazni fog, valamint külön kapcsolattartási lehetőséget a katasztrófa sújtotta területen dolgozó mentőcsapatokkal, hogy egyszerűbb legyen összekötni a rendelkezésre álló szállásokat a rászorulókkal.

A humanitárius Airbnb ötlete még 2012-ből származik, amikor a Sandy hurrikán idején egy szállásadó kezdeményezte, hogy ingyen megnyithassa a szállását.

(Fortune)