Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Focicsoda! Egy óráig bírta a magyar válogatott egy vb-résztvevővel szemben

Focicsoda! Egy óráig bírta a magyar válogatott egy vb-résztvevővel szemben

A magyar válogatott a vb előtt néhány nappal újabb felkészülési meccset játszott, ezúttal a vb-re készülő Ausztráliát fogadta a Groupama Arénában.

A meccs igen jó tempóban kezdődött, az első magyar helyzetre mindössze harminc percet kellett várni, de szerencsére ez idő alatt az ausztrál válogatott sem erőltette meg magát, így a magyar csapat kényelmesen bóklászhatott a pályán.

A magyar válogatott hősiesen tartotta magát a magyarnál több mint tíz hellyel előrébb rangsorolt ausztrálokkal szemben, Kleinheisler még egy parasztlengőből eleresztett kapufát is rúgott.

A második félidőben tovább laposodott a játék, így a magyar válogatott joggal bízhatott abban, hogy unalomba fullasztja a meccset, és a végén az ausztrálok inkább rúgnak egy öngólt.

Végül Georges Leekens, miután már hatvan percet is kihúzott a csapat Ausztrália ellen úgy döntött, hogy ideje bebiztosítani a győzelmet, és lecserélte Kleinheislert Eppelre, hogy így alakítsa át kicsit a játékfelfogást, meg a csapat felállását.

A remek taktikai húzásnak meglett az eredménye, az ausztrálok alig tíz perccel később már egyenlítettek is, de Eppel becserélése után egyébként is nagyon elkezdték diktálni a tempót.

Az ausztrál gólszerzéshez hozzájárult a félidőben becserélt kapus, Dibusz ügyes mozdulata, anélkül valószínűleg elakadt volna a 16-os sarkától meglőtt lapos labda a kapusban, de a teljes sikerhez kellett Vinicius segítsége is, aki előzékenyen Dibusz felé engedte az ausztrál lövést.

A bekapott gól után a magyar válogatott hátradőlhetett, hiszen már csak várnia kellett a lefújást. A váratlan taktika bejött. Az utolsó 6-8 percben az ausztrálok addig passzolgattak körbe-körbe, hogy végül rúgtak egy öngólt.

Az ausztrálok nem véletlenül vannak kint a vébén, azonnal felismerték a lehetőséget a magyar taktikában, így a bekapott gól után ezúttal az ausztrál csapat engedte át a kezdeményezést a magyar válogatottnak, aminek szintén meglett az eredménye. A magyarok a 92. percben végül, de nagy nehezen bebiztosították az ausztrál győzelmet egy szintén kapitális öngóllal.

A magyar fiúk emelt fővel távozhattak a meccs végén, végülis volt legalább 3-4 kapura rúgásuk egy vb-induló ellen, csak egy gólt kaptak egy vb-indulótól, és legalább egy órán keresztül simán pariban voltak egy vb-indulóval szemben. Ez biztos alap a Nemzetek Ligája ősszel kezdődő selejtezőihez.

Update: Georges Leekens szövetségi kapitány a meccs utáni nyilatkozatában azt mondta, már az első félidő végén 2-3 góllal kellett volna vezetnie a magyar válogatottnak. Neki legyen igaza.

Update 2: Számszerűsítve a nagyszerű este.

Eredmény: Magyarország-Ausztrália 1-2 (0-0)
———————————
Groupama Aréna, 4000 néző, v.: Matej Jug (szlovén)
gólszerzők: Sainsbury (88., öngól), illetve Arzani (74.), Kádár (92., öngól)

Borítókép: Budapest, 2018. június 9. Varga József (b) és az oroszországi világbajnokságra készülõ ausztrál csapat játékosa, Tomas Rogic (b2) a Magyarország – Ausztrália barátságos labdarúgó-mérkõzésen a fõvárosi Groupama Arénában 2018. június 9-én. MTI Fotó: Czagány Balázs