Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Orbán Viktor szerint ő szélsőségességben kismiska az olaszokhoz és az osztrákokhoz képest

Orbán Viktor szerint ő szélsőségességben kismiska az olaszokhoz és az osztrákokhoz képest

Orbán Viktor a Kossuth rádiónak adott szokásos interjújában arról beszélt, hogy az európai politikában hamarosan megjelennek a nagykutyák, és az ő véleményeikhez képest az ő migránsellenes hozzáállása csak puha, rózsaszín hadnak fog tűnni.

Ausztriában az a Sebastian Kurz a kancellár, aki elkötelezett híve az Unió külső határvédelmének, fontosnak tartja, hogy a menekültáradatot még az Unióba belépés előtt megállítsák az országok, valamint azt is, hogy lehetőleg tartsák a menekülteket a határokon kívül, de például a támogatásokat is nyelvtudáshoz kötné.

Olaszországban pedig pont a napokban alakult meg Giuseppe Conte kormánya, ami viszont Orbán Viktor eddigi elképzeléseivel ellentétben nem is annyira menekült- és kvótaellenes.

„Európában megjelentek a keményfiúk” – mondta Orbán a rádióban.

Szerencsére jutott az interjúba egy kis sorosozás, meg civilezés is. „Nem szeretik a keresztény hagyományokat, nem szeretik a keresztényeket, össze akarnak keverni minket másokkal” – mondta.

A 2012-ben elfogadott gránitszilárdságú alkotmányt az elkövetkezendő egy-másfél évben kicsit leporolhatják, ezek szerint a legerősebb gránitra is ráfér ötévente a karbantartás. Erre később az MSZP-s Tóth Bertalan frakcióvezető úgy reagált, hogy szerintük a legeslegújabb “végleges” változatról népszavazáson döntsön a nép – így akár az nemcsak a Fidesz pártalkotmánya, hanem akár a nemzet alaptörvénye is lehet. Az alaptörvényről nemrég itt írtunk bővebben:

Ma van az Alaptörvény napja, de mindenki elfelejtette

Ma van az Alaptörvény napja, de mindenki elfelejtette Ma van a malária elleni küzdelem világnapja, 168 éve ezen a napon vezették be császári nyílt paranccsal a jövedelemadót Magyarországon, 28 éve állították pályára a Hubble űrteleszkópot, és 7 éve ezen a napon írt alá Schmitt Pál köztársasági elnök Magyarország 2012.

„Masszív és földrengésbiztos költségvetést állítottunk össze” – mondta a miniszterelnök az ország gazdasági helyzetéről. Orbán Viktor közelgő válságra is figyelmezetett, amit alapvetően három dolog okoz majd:

  • Európa kereskedelmi háborúja az USA-val,
  • nőnek a pénzpiaci kölcsönök kamatai,
  • az uniós államok jobban el vannak adósodva, mint 2008-ban voltak.

Ráadásul Magyarországot erős belső piac híján az exportfüggősége és amiatt, hogy a kereskedelmi háborúban érintett nagyvállalatok gyártóországa vagyunk csupán, különösen erősen érintheti egy kereskedelmi válság.

Borítókép: Getty Images-MTI