Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kizárták Toroczkait a Jobbikból

Kizárták Toroczkait a Jobbikból

A Hír Tv úgy tudja, hogy június 7-én, csütörtök este a Jobbik etikai bizottsága kizárta a pártból Toroczkai Lászlót, a Jobbik egykori alelnökét, a párt szélsőjobboldali értékeket valló szárnyának vezéralakját, aki nem értett egyett a néppártosodási fordulattal.

A hírt a Jobbik sajtóosztálya nem erősítette meg, annyit közöltek, hogy először az érintettet szeretnék tájékoztatni a döntésről.

A Hír Tv úgy tudja, hogy Toroczkainak lett volna lehetősége egy etikai bizottsági meghallgatásra, de ezzel nem kívánt élni, nem jelent meg a meghallgatáson.

Update: Közben a Jobbik az MTI-nek eljuttatott közleményében megerősítette a kizárást. „[A] Sneider Tamás elnök és Gyöngyösi Márton elnökhelyettes beadványára indult eljárás ügyében tartott tárgyalásra a szabályszerűen beidézett Toroczkai László nem jelent meg és írásban sem nyújtott be védekezést. Az etikai bizottság megállapította, hogy Toroczkai László súlyos fegyelmi vétséget követett el és megsértette a Jobbik alapszabályának több pontját is, közte azt, amely kimondja: a Jobbik minden tagjának kötelessége, hogy tartózkodjon az olyan magatartástól, amely sérti a Jobbik szabályzatait, testületeinek határozatait, programját, érdekeit, illetve jó hírét” – írta a párt. Toroczkai László a Jobbik tisztújítását követően nem tudott belenyugodni a szavazás eredményébe, amely kapcsán sajtóturnéba kezdett. Megnyilatkozásaival a belső információkat nem csupán tényszerűen tárta a nyilvánosság elé, hanem azokat nem egyszer torzítva vagy valótlan tartalommal – írták.
A jobbikos testület “bizonyítottnak találta azt is, hogy Toroczkai László már jóval a tisztújítási időszak előtt belső információkat juttatott el a Jobbikkal ellenséges kormánypárti média részére az országos elnökségi üléseken történtekről”.

A testület kimondta azt is, hogy az úgynevezett platformalapítás egyértelműen alapszabály-ellenes volt, ráadásul “a sajtónyilatkozatok alapján egyértelművé vált, hogy ezzel a lépésével valójában nem egy új, eddig nem létező, párton belüli szervezeti egység létrehozása, hanem a Jobbik megosztása és bomlasztása volt a célja Toroczkai Lászlónak”.

(Hír Tv)

Borítókép: Budapest, 2018. május 22. Toroczkai László sajtótájékoztatót tart a Jobbik XI. kerületi irodája előtt 2018. május 22-én. Ásotthalom jobbikos polgármestere bejelentette, hogy Mi magunk néven a párton belüli platform létrehozását indítványozzák. MTI Fotó: Illyés Tibor