Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Végre megértettük, mit akar a szövetségi kapitány: itt a Leekens-magyar szótár!

Végre megértettük, mit akar a szövetségi kapitány: itt a Leekens-magyar szótár!

Hónapok kellettek hozzá, de végül rájöttünk: Georges Leekens nem hülyeségeket beszél, egyszerűen mást gondol a szavak jelentésének, mint amire mi gondolunk. Szerencsére most már tudjuk dekódolni!

 

Georges Leekens: „Nagyon örülök, hogy itt lehettem, és annak is, amit láttam. Az infrastruktúra minden igényt kielégít, jó volt hallani, hogy a Puskás Akadémián nem csak a máért, hanem a holnapért is dolgoznak. A szakmai vezetés prezentációt tartott az általuk alkalmazott módszerekről, így pontos képet kaptam arról, hogyan dolgoznak itt Felcsúton, úgy érzem, a megfelelő irányba haladnak a dolgok a Puskás Akadémián.”

Jelentés: Köszönöm szépen Orbán Viktornak, hogy újra Európába költözhettem.

G.L.: „Sokszor a játékosok túl gyorsan akarnak cselekedni, akár két dolgot akarnak egyazon pillanatban végrehajtani. Ez nem lehetséges.”

Jelentés: A hazai edzők még azt se voltak képesek elmondani a játékosoknak, mit csináljanak.

G.L.: „Ez egy fantasztikus és biztonságos ország, amelynek nagyszerű vezetői vannak, csodás stadionjai és múzeumai.”

Jelentés: Fasza a reggeli a Kempinskiben, és a felcsúti VIP-ben is kényelmes a fotel.

Telki, 2018. március 19. Georges Leekens, a magyar labdarúgó-válogatott belga szövetségi kapitánya a Kazahsztán és Skócia elleni felkészülési labdarúgó-mérkõzések elõtti sajtótájékoztatón a telki edzõközpontban 2018. március 19-én.
MTI Fotó: Illyés Tibor

G.L.: „Véletlenül sem szabad abba a hibába esnünk, hogy alábecsüljük az ellenfeleinket, mert nem lesz könnyű ellenük.”

Jelentés: Könnyű ellenfeleket kaptunk, de mi is szarok vagyunk.

G.L.: „A teljesítmény rendben volt, a szurkolókat kiszolgáltuk, szépen irányítottuk a mérkőzést.”

Jelentés: Kikaptunk Skóciától, rendes támadást sem vezettünk, de a szurkolók már nem tüntettek ellenem.

G.L.: „Orbán Viktor sokat tud a fociról is, én kedvelem. Szereti a sportot.”

Jelentés: Orbán Viktor még mindig nem rúgott ki, mekkora ember!!!!

G.L.: „Azt a taktikát kell kidolgozni, amely a legjobban fekszik a rendelkezésre álló játékosoknak.”

Jelentés: Elképzelésem sincs, mit akarok látni a pályán.

G.L.: „A mostani két találkozó során több dolgot is ki fogunk próbálni, hogy lássuk, milyen döntések tudnak segíteni minket abban, hogy sikeresek legyünk az ősszel induló új sorozatban.”

Jelentés: Valami majd lesz.

MTI Fotó: Illyés Tibor

G.L.: „Ki kell emelnem Gulácsi játékát, tartotta a lelket bennünk, nagyszerűen játszott. Nagyon örülök, hogy volt a csapatnak tartása.”

Jelentés: A kapus volt az egyetlen értékelhető játékosunk, miatta tudtunk legalább döntetlent játszani Fehéroroszországgal.

G.L.: „Ha egy védelem nem állandó, az nem csak azért lehet, mert nem stabil, hanem azért is, mert nagy a versengés a csapatba kerülésért.”

Jelentés:

G.L.: „Ha egy gárda rögzített szituációból kap és ér is el gólt, az azt jelenti, hogy egyfajta egyensúly van a csapaton belül.”

Jelentés:

Külön ajánlanánk ezt a szótárat a magyar válogatott játékosainak, legalább is Elek Ákos nyilatkozatából úgy tűnik, ők még nem látják át ennyire magabiztosan a belga szakember mondatait.