Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Megsemmisítette a Kúria az ásotthalmi burkatiltó rendeletet

Megsemmisítette a Kúria az ásotthalmi burkatiltó rendeletet

Toroczkai polgármester elszomorodott a Facebookon. Szerinte Szegeden egyre több a muszlim fejkendős hölgy, sorban nyílnak a török, arab üzletek, döner kebabot sem kell már nagyon keresni.

A Kúria most ismét megsemmisítette a „burkatiltó rendelet” néven elhíresült ásotthalmi rendeletünket – szomorkodik a Facebookon Toroczkai László.

Ásotthalom jobbikos polgármestere szerint a vicc az, hogy második alkalommal különösen figyeltek arra, hogy az iszlámra még csak következtetni se lehessen, és az új osztrák burkatiltó törvényt idézték be szó szerint. Mint írja, pusztán az arc eltakarásáról beszéltek, ebből a Kúria ismét arra következtetett, hogy a vallásszabadságot akarják korlátozni, ráadásul szerintük az arc eltakarása is alapjog, amit törvényben kellene az Országgyűlésnek szabályozni.

„Eközben például Szegeden sétálgatva egyre több a muszlim fejkendős hölgy, és sorban nyílnak a török, arab üzletek, döner kebabot sem kell már nagyon keresni. Itt a feladat tehát a kormány előtt, ha ténylegesen tenni akar Európa iszlamizációja ellen, alkosson törvényt az Országgyűlés! Ameddig nem teszik, mi újra benyújtjuk az egyre kreatívabb ásotthalmi verziót, ennyivel tartozunk az őseinknek és az utódainknak is” – fogalmaz a politikus.

Borítókép: MTI Fotó: Mohai Balázs