Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kovács Zoltán meglepő kijelentést tett az Elios-üggyel kapcsolatban

Kovács Zoltán meglepő kijelentést tett az Elios-üggyel kapcsolatban

Kovács Zoltán kormányszóvivő az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Rónai Egonnal beszélgetett több témáról is. Előkerült az Elios-os OLAF vizsgálat is, amiről azt mondta a kormányszóvivő, hogy a kormány tartja magát azokhoz az alapelvekhez, amiket vall az uniós források elköltésével kapcsolatban. Vagyis, ha szabálytalanság gyanúja vetődik fel, akkor mindent ki kell vizsgálni és ha történt olyan dolog, akkor szembe kell vele nézni. Azt is hozzátette, ha az ügyészség talál olyan dolgot, ami miatt vádat lehet emelni, az a nyilvánosság előtt meg fog jelenni, hisz bemennek a bíróságokra és az ott érvényes szabályok alapján fognak dönteni.

Rónai kérdésére, hogy úgy gondolja-e, a magyar kormány elkötelezett mindebben, hogy ez így menjen? azt válaszolta Kovács, hogy igen és ugyanúgy válaszolt arra a felvetésre is,

akkor is, ha a miniszterelnök családjáig ér az ügy.