Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kellemetlen meglepetést ért ma egy MKB ügyfelet – rendszerhiba?

Kellemetlen meglepetést ért ma egy MKB ügyfelet – rendszerhiba?

Három próbálkozás után sem tudott fizetni a bank ügyfele. Csekkolás után szerinte a számlája rendben volt. A bankot keresve rendszerhibával indokolták a tranzakció elmaradását.

Kellemetlen fejleménnyel szembesült ma egyik, MKB-s bankkártyával rendelkező olvasónk. Története szerint csütörtökön reggel egy benzinkútnál próbált fizetni plasztikjával. A rendszer azonban visszautasította. Ez még azért nem akkora tragédia, gondolhatta. Mással is előfordul már ilyen, lehet nem tökéletesen futottak az adatok – gondolta jóindulatúan. Persze azért a helyzet kellemetlen. Újabb fizetési procedúra indult, de az eredmény ugyanaz: visszautasítva.

Irány az internet, a bankszámla, ám azt mutatja, hogy a számlával minden rendben. Jött a harmadik nekifutás, ám a hálózat engesztelhetetlen, mert újra visszautasította a fizetési próbálkozást. A benzinkút személyzete szerint „Egyéb hiba” üzenet érkezett.

Ezek után a telefon a telebanknak, hogy akkor mi is van a háttérben. A hitelintézetnél azt mondták, hogy rendszerhiba, az MKB-s kártyákat jelenleg csak MKB-s terminál fogadja el. Arra a felvetésre, hogy erről nem lehetett volna tájékoztatást adni mondjuk egy sms formájában, azt válaszolták, hogy „Sajnos erre nincs módunk.” Olvasónk szerint rendszerhibáról a bank oldalán sem lehet tájékoztatást találni. Mi sem találtunk ilyen.

Az üggyel kapcsolatban kerestük az MKB sajtóosztályát, hogy valóban rendszerhiba volt-e, s ha igen tájékoztatták-e a ügyfeleket, s egyáltalán mi és hogyan fordult elő? Amennyiben a válasz megérkezik, kiegészítjük írásunkat.

Egy hétig elérhetetlen lesz az MKB Bank – késhetnek a fizetések

Egy hétig elérhetetlen lesz az MKB Bank – késhetnek a fizetések június 30-tól július 5-ig tart majd az MKB digitális átállása, mely során a bank a teljes alaprendszerét lecseréli. A teljes informatikai alaprendszert lecserélik abanknál, beleértve a hardvereket is.Az újítás gyorsabb hitel- és folyószámlaügyintézést hozhat.