Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Benczés Miklós váltja Pintér Attilát Felcsúton

Benczés Miklós váltja Pintér Attilát Felcsúton

Régi-új tréner, egykori fideszes önkormányzati képviselő Orbán Viktor kedvenc csapatánál.

Benczés Miklóst nevezték ki a Puskás Akadémia labdarúgócsapatának vezetőedzőjévé. A felcsúti klub csütörtökön a honlapján jelentette be, hogy a szakember kettő plusz egy évre szóló szerződést írt alá. A Puskás Akadémia – amely a Magyar Kupában ezüstérmes lett, a bajnokságban pedig a hatodik helyen zárt –hétfőn vált meg közös megegyezéssel a csapatot eddig irányító Pintér Attilától.

Régi-új tréner klubunknál | Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia

Az 1969-ben Salgótarjánban született szakember edzői pályafutását Diósgyőri VTK-nál kezdte, ahol 2010 és 2012 között az első csapatot is irányította. A Puskás Akadémia FC-hez 2012 nyarán került, s első évében mindjárt az élvonalba vezette gárdánkat, a következő két évadban pedig sikerült az első osztályban tartania az alakulatot.

A 48 éves Benczés edzői karrierjét a Diósgyőri VTK-nál kezdte, 2012 és 2015 között pedig már dolgozott Felcsúton: az együttes az ő irányításával jutott fel az élvonalba 2013-ban. A tréner a Mezőkövesd vezetőedzője volt azután, hogy a Puskás Akadémiától távozott, 2016-tól pedig a DVTK regionális utánpótlás szakmai igazgatójaként tevékenykedett. Az MTI nem számolt be róla, de 2010-2014 között Fidesz-KDNP színeiben önkormányzati képviselő volt Miskolcon.

(MTI-Zoom.hu)

Borítókép: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd