Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Idei első győzelmére hajt a futballválogatott

Idei első győzelmére hajt a futballválogatott

Georges Leekens szövetségi kapitány nem érzi, hogy eredménykényszerben kellene pályára lépnie a magyar labdarúgó-válogatottnak szerdán Fehéroroszországban, majd szombaton hazai pályán a világbajnoki résztvevő Ausztrália ellen. “Ha a játékosokon nyomás van, az azt jelenti, hogy nem bíznak magukban. Az első meccs nem sikerült jól, a második már jobb volt” – mondta hétfői sajtótájékoztatóján. A belga szakember arra utalt, hogy előbb Kazahsztántól, majd Skóciától szenvedett vereséget irányításával a nemzeti együttes.

Budapest, 2018. március 23.
Szalai Ádám és a kazah Baktijar Zajnutgyinov (j) a Magyarország – Kazahsztán barátságos labdarúgó-mérkőzésen Budapesten, a Groupama Arénában 2018. március 23-án.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Valóban idei harmadik, és egyben a belga szakember magyarországi ténykedésének harmadik meccse lesz a szerda este magyar idő szerint 7-kor kezdődő, Fehéroroszország elleni találkozó. És a válogatott idén még nem nyert meccset, ahogy Leekens irányítása alatt sem született még magyar győzelem.

“Persze minden meccsen fontos a győzelem, de két tesztmeccs előtt vagyunk, ezeken kell új játékosokat kipróbálni, és kísérletezni, hogy a szeptemberben rajtoló Nemzetek Ligájára megtaláljuk a legjobb összeállítást.”

A 69 éves belga kedden, Nemzeti Sport tudósítás szerint még körülbelül sem tudta megmondani, milyen összeállításban küldi pályára a csapatát. De a meccs előtti sajtótájékoztatón olyan gondolatokat is elkövetett, miszerint “ha egy védelem nem állandó, az nem csak azért lehet, mert nem stabil, hanem azért is, mert nagy a versengés a csapatba kerülésért.”

Georges Leekens sajnos hangzatos nyilatkozatokon kívül eddig keveset villantott magyar kapitányként, és ha szerdán a fehéroroszok ellen, szombaton Ausztrália ellenében is elbukik a magyar csapat, könnyen lehet, hogy a belga kapitány nem éri meg az őszt nálunk. Szeptemberben kezdődik ugyanis az új sorozat, az Európai Nemzetek Ligája, amely közvetve kvalifikál a 2020-as Eb-re, jövő márciusban pedig kezdődik a klasszikus selejtező.

Budapest, 2017. október 10.
A magyar játékosok, Dzsudzsák Balázs, Sallai Roland, Nagy Dániel, Szabó János, Kádár Tamás, Guzmics Richárd, Pátkai Máté, Böde Dániel, Gulácsi Péter és Nagy Ádám (b-j) a Magyarország – Feröer-szigetek labdarúgó világbajnoki selejtező mérkőzés után a budapesti Groupama Arénában 2017. október 10-én. A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra győzött.
MTI Fotó: Illyés Tibor

A kapitány ennek ellenére nem számolgat és nem aggódik, de azért óvatos. “A fehéroroszok előbb döntetlent játszottak az Európa-bajnoki ezüstérmes franciákkal, majd csupán 2-1-re kaptak ki tőlük” – beszélt Leekens a soron következő ellenfélről, amely ennek ellenére utolsóként zárt a selejtezőcsoportjában. “Az ausztrálok három napja 4-0-ra verték a cseheket. Most féljünk tőlük? Nem! Ez egy jó teszt lesz a csapat számára” – utalt a szakember arra, hogy szerinte nem szabad eredménykényszert érezniük a játékosainak.

A magyar válogatott szerdán 19 órától játszik Fehéroroszországgal Bresztben, majd három nappal később 17.30-tól a Groupama Arénában fogadja a vb-résztvevő ausztrálokat. (MTI, Zoom.hu)