Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Előbb utánfutót, majd az utánfutóval tűzifát lopott

Előbb utánfutót, majd az utánfutóval tűzifát lopott

Az Ajkai Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett lopás és egyedi azonosítójel meghamisításának bűntette miatt emelt vádat egy 28 éves, Devecser melletti faluban élő férfival szemben, aki 2017. augusztus végén, néhány nap leforgása alatt segédmotort, utánfutót és kerékpárokat lopott Ajkáról, a motor és az utánfutó alvázszámát megváltoztatta, majd a lopott utánfutóval a kolontári erdőből tűzifát tulajdonított el.

A férfi 2017. augusztus végén, az éjjeli órákban egy, az utcán parkoló segédmotorkerékpárt, valamint egy utánfutót tulajdonított el Ajkán. A motort és az utánfutót is a lakóhelyére vitte, ahol mindkettő alvázszámát megváltoztatta, a motort átfestette, az utánfutó rendszám tábláját pedig levette és elégette. Az eltulajdonított értékeket a rendőrség a férfitól lefoglalta, és a sértetteknek kiadta, azonban a járművekben okozott rongálási kár nem térült meg.

A férfi pár nappal később ismét Ajkára ment, ahol egy zárt udvarból kerékpárokat lopott, melyek közül a kisebb értékű bicikli lefoglalásával a sértettnek okozott, közel 150 ezer forintos kár részben megtérült.

A férfi 2017. szeptember elején két társával már a Kolontár melletti erdőbe ment lopni, egy, a tulajdonát képező, rendszám nélküli személygépkocsival, és a hozzá kapcsolt – korábban Ajkáról ellopott – utánfutóval. A három vádlott az erdőből 4 m³ mennyiségű vörös tölgy tűzifát tulajdonított el, s szállított a férfi lakóhelyére, ahol a 80 ezer forint értékű faanyag utóbb lefoglalásra került.

A járási ügyészség a többszörös visszaesőnek minősülő férfival szemben fegyházbüntetés kiszabását, továbbá a falopás elkövetéséhez használt személygépkocsi elkobzását is indítványozta a vádiratában.

(Ügyészség)