Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Durva vihar húz keresztül az országon

Durva vihar húz keresztül az országon

Egy vonalba rendeződött zivatargóc alakult ki az ország felett szerda délután, ami kelet felé halad.

Az Időkép szerint, Győrtől Szegedig több kilométeres sávban alakultak a jelentős zivatarok. Érdemes vigyázni, mert helyenként heves viharok alakulnak ki jégeső és felhőszakadás kíséretében és a villámárvizek sem kizártak.

Az Időkép radar

Fejér megyében már komoly problémákat okozott a vihar, rövid időn belül több bejelentés érkezett a katasztrófavédelem Fejér megyei ügyeletére a szerda délutáni, erős széllökésekkel érkező zivatar miatt. A megye hivatásos és önkormányzati tűzoltóit kidőlt fákhoz és nagy mennyiségű víz eltávolításához riasztották, főként Székesfehérvár, Úrhida és Soponya területén. Elsődleges információik szerint a viharral összefüggésben senki nem sérült meg.

Makón is van dolguk a tűzoltóknak

A katasztrófavédelem oldala szerint, Makón kidőlt egy tíz méter magas fa, illetve két fenyőfa fordult ki gyökerestül. Az egyik egy garázsban tett kárt, míg a másik egy melléképületre dőlt. Az Almási utcai általános iskolához is kivonultak a makói tűzoltók, mivel két fát is kidöntött a vihar. A Csanád vezér téren egy autóra dőlt egy fa. Szerencsére sérültekről nem számolt be a katasztrófavédelem.

Riasztás van!

Jelenleg citromsárga figyelmeztetés van érvényben felhőszakadás és heves zivatarok miatt az északi megyéket leszámítva az egész országra:

Riasztás