Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Már megint jönnek a zivatarok

Már megint jönnek a zivatarok

A sok napsütés mellett főként a déli óráktól lesz erőteljes a gomolyfelhő-képződés, amelyből szórványosan alakul ki zápor, zivatar, néhol felhőszakadással kísérve.

A sok napsütés mellett főként a déli óráktól lesz erőteljes a gomolyfelhő-képződés, amelyből szórványosan – leginkább a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén – alakul ki zápor, zivatar, néhol felhőszakadással kísérve. Ennek következtében az ország nyugati, délnyugati részére, összesen kilenc megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. A zivatarokat néhol felhőszakadás, átmenetileg viharos szél és kisebb szemű jégeső kísérheti.

Forrás: OMSZ

Többnyire mérsékelt marad a változó irányú szél, de zivatarok környezetében átmenetileg megerősödhet vagy viharossá fokozódhat a szél. A csúcshőmérséklet 27 és 32 fok között várható. Késő estére 17 és 23 fok közé hűl le a levegő.