Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Csaknem halálra szurkálta az asszonyt a tetten ért tolvaj

Csaknem halálra szurkálta az asszonyt a tetten ért tolvaj

A Pest Megyei Főügyészség indítványozta annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki egy váci házból akart lopni, ám az őt tetten érő nőt többször megszúrta.

Egy váci férfi június 3-ára virradóra egy ház udvarára ment, ahol a kutya ugatni kezdte. A házban lakó asszony kinyitotta a bejárati ajtót, és megpillantotta a férfit. Rákiáltott, mire a gyanúsított megütötte és megszúrta a sértettet. A nő egy seprűvel védekezett. Eközben a férfi még többször megszúrta az asszonyt, majd a nő ellenállása miatt elment a háztól. A sértett a szúrások következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A férfi ezt követően egy másik házhoz ment, ott kivágta az ablak szúnyoghálóját, bemászott és készpénzt lopott. Egy másik házba is megpróbált bejutni, majd egy gépkocsit is el akart lopni, de megzavarták, és elmenekült. Menekülés közben az időközben riasztott rendőrök elfogták és őrizetbe vették.

A nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérletével és más bűncselekményekkel gyanúsított férfi szökésének veszélye fennáll, valamint attól is okkal lehet tartani, hogy a gyanúsított szabadon hagyva újabb bűncselekményt követne el, ezért a Pest Megyei Főügyészség indítványt tett a férfi előzetes letartóztatásának elrendelésére.

(Ügyészség)