Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Stop Soros: óriási piros szívvel tiltakozott az Amnesty a Kossuth téren

Stop Soros: óriási piros szívvel tiltakozott az Amnesty a Kossuth téren

Emlékeztetni akarták a parlamenti képviselőket: a magyar civil szervezetek azért dolgoznak, hogy Magyarország mindenki számára jobb és élhetőbb hely legyen.

Nem vagyunk bűnözők – ezzel a szlogennel szervezett szolidaritási akciót hétfőre az Amnesty International a Stop Soros által megtámadott civilek mellett.

Kattintson a képre a galériáért! Fotó: Veres Viktor

A Kossuth téren, az országzászló mellett délelőtt 10 órától Iván Júlia, az Amnesty International Magyarország igazgatója és Pardavi Márta, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke tartott sajtótájékoztatót, majd az aktivisták át akarták adni a frakciók képviselőinek azokat a szolidaritási üzeneteket, amelyeket az Amnesty International tagjai és támogatói írtak. Egyben felszólítani a képviselőket, hogy ne szavazzák meg a civileket kriminalizáló Stop Soros javaslatot.

Élőben jelentkeztünk a helyszínről:

A hétfői akcióban a civil szervezeteket tömörítő Civilizáció egyes szervezetei is részt vettek.

Az esemény leglátványosabb része az tíz méter magas és széles, piros, szív alakú léggömb volt, amely a magyar civil szervezeteket jelképezte. A képviselőket ezzel akarták emlékeztetni: tisztességes emberek ezrei és a Civilizációban részt vevő magyar civil szervezetek éppen azért dolgoznak, hogy Magyarország mindenki számára jobb és élhetőbb hely legyen.