Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Gyárfás szerint a szlovák és a magyar alvilág is zsarolta őt

Gyárfás szerint a szlovák és a magyar alvilág is zsarolta őt

A hvg.hu birtokába jutott Gyárfás Tamás 14 oldalas vallomása, amelyben a sportdiplomata 25 évre visszamenőleg magyarázza saját verzióját a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatban. A Nap TV egykori tulajdonosa szerint a jelenlegi eljárás a szlovák és a magyar alvilág vele szembeni zsarolására épül.

Gyárfás azt állítja, Portik Tamás a beszélgetéseik során folyton Fenyőre próbálta terelni a szót, ő 2008-ban jött rá, hogy ezeket a párbeszédeket rögzíti is. Gyárfás vallomásában kijelentette, hogy 2018. április 17-ig „a legcsekélyebb mértékben sem” számított arra, hogy gyanúsítottként fogják kihallgatni a Fenyő-gyilkosság ügyében. A lap szerint ez azért fontos körülmény, mert a vitatott kérdések közé tartozik, hogy a vállalkozó számított-e korábban a meggyanúsítására.

Az ügyben eljáró ügyész arra hivatkozva kérte Gyárfás házi őrizetének elrendelését, hogy a vállalkozó „olyan dokumentumokkal rendelkezik, amelyek a védekezését előre tartalmazzák olyan bizonyítékok vonatkozásában, amelyekről elvben nem lehetett tudomása, ezáltal kerülhette el eddig a felelősségre vonást is.”

A médiavállalkozó ezt cáfolta, állatásait pedig korabeli levelezéseivel, régi feljegyzésekkel, dokumentumokkal, számlákkal igyekszik alátámasztani.

Gyárfás szerint a vele szembeni gyanú három fő témakörre épül:

  • kinek volt kirívó ellentéte az 1998-ban a nyílt utcán agyonlőtt Fenyő Jánossal,
  • megbízta-e Tasnádi Pétert
  • vagy Portik Tamás a médiavezér meggyilkolására.

 

„Elöljáróban annyit, elismerem, hogy mások mellett nekem is kirívó ellentétem volt Fenyő Jánossal. Soha nem adtam azonban – sem burkoltan, sem nyíltan – megbízást sem Tasnádi Péternek, sem Portik Tamásnak Fenyő János meggyilkolására. Kovács Lajos szisztematikus hangulatkeltése nemcsak Tasnádinál, hanem másoknál is megtette a hatását, az alvilágban nem egy haszonlesőre ösztönzőleg hatott”

– áll a vallomásban, amelynek részletes szemlézését a hvg.hu oldalán olvashatja el.