Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

DK-s mobiltörlő és passzivista társasjáték – Ön mit rendelne a pártok webshopjából?

DK-s mobiltörlő és passzivista társasjáték – Ön mit rendelne a pártok webshopjából?

Éppen annak akartuk utánamenni, miből lehet válogatni, ha valamilyen pártokhoz köthető ajándéktárgyat szeretnénk vásárolni, amikor jött a bréking: a Fidesz-honlapról eltűnt a webshop. Ez azonban nem szegte kedvünket: körkép + szavazás.

A választások után alig két hónappal nem elérhető a Fidesz webshopja, persze lehet, hogy csak ideiglenes problémáról van szó – éppen akkor szembesültünk ezzel, amikor arra kerestük a választ, mi mindent rendelhetünk a magyar pártoktól, ha neten szeretnénk vásárolni.

Fidesz

Múlt héten még kedvünkre nézelődtünk a kitűzők, széldzsekik és könyvek narancssárga világában, de hétfőn már nem működött a honlapnak ez a rovata, azóta egy 404-as hibakód fogadja a vásárlókat.

Ilyen volt, ilyen lett… Forrás: Fidesz.hu

Hiába kérdeztük a pártot, mi történt, nem kaptunk választ. A rajongóknak tehát egyelőre muszáj pártrendezvényre járniuk, ha saját bögrét vagy éppen ilyen kulcstartót szeretnének:

Jelenleg ilyet nem rendelhetünk. Forrás: Fidesz.hu

Jobbik

A Jobbik csak az ifjúsági tagozatán keresztül árulja a dolgait: tollat, nyakpántot, ruhákat, falinaptárat. Furcsa, hogy milyen drága a náluk kapható rövidujjú póló, nem kevesebb, mint 4990 forintort kell adni érte. A pártnál lehet a legolcsóbb tollat kapni, mindössze 130 forintot kell fizetnünk. Van hűtőmágnesük is, ha a 200 forintot előre utaljuk, akkor nem kell házhoz szállításért is fizetnünk.

DK

A Demokratikus Koalíció (DK) webshopjában a legolcsóbb tétel mindössze 15 forintba kerül. A lufitartó pálcával azonban az a gond, hogy nincs rajta semmi, ami utalna a pártra. Így ahhoz, hogy elmehessünk vele egy nagygyűlésre, lufit is kell még mellé venni. Így együtt már 60 forintot kell adnunk, ha olcsón szeretnénk gyurcsányista szimbólumot.

Forrás: dkp.hu

Aki a papírzászló mellett dönt, az 50 forintból megússza a beruházást. A legdrágább termék egyébként egy csodálatos esőkabát 3900 forintért. Ezt Vitányi Iván könyve követi, 3000 forintért szerezhető be. Nem olcsó a DK-s ruhanemű, a logóval ellátott főzőkötényért 2900 forintot is elkérnek. Fontos tárgy még ezeken kívül a DK-s gyufa is, száz forintért zsebre is vághatjuk. Bögrét sajnos nem találtunk – Gyurcsány Ferenc pártelnöknek azért van; lásd borítóképünket –, de akad helyette egy igazi 21. századi termék, a mobiltörlő, ez 800 forinttal gazdagíthatja a Demokratikus Koalíciót. A főnök Hétről hétre a miniszterelnökkel című könyve egyébként mindössze 800 forintért rendelhető.

Együtt

Ha csak webshopjukat ismernénk, azt mondanánk, a gazdag belvárosi, kicsit sznob értelmiségiek pártja az Együtt. Egy feliratos, pixeles bögre nem kevesebb, mint 3 ezer forintba kerül, egy sima póló, amin csak egy síp van, 2990-be. Ezt egyébként kifütyüléshez ajánlják, de logóval felturbózott sípot is találtunk. A DK-nál mindössze 200 forintért, náluk 500-ért adnak egy tollat, ez már majdnem négyszerese a néppárti örökírónak.

Akik lemaradtak

Azt hihetnénk, hogy az MSZP kimeríthetetlen pártlogós bögrével és lufival kedveskedik rajongóinak. Ha ezt gondolnánk, tévednénk, mert náluk nincs olyan online felület, ahonnan rendelni lehetne. Maradnak a pártrendezvények. Meglepetésünkre a KDNP ugyanezt a vonalat követi. Egy Kittenberger-köny nem sok, annyit sem találtunk a kereszténydemokraták honlapján, mert webshopjuk nekik sincs. A Párbeszédnél korábban lehetett „Legyen Karácsony!” feliratú pólót kapni, ma már ezt sem. Az LMP-nél és a Momentumnál sem tartották fontosnak ezt a fajta marketinget, nincs webshopjuk. Ennek hiánya különösen utóbbi alakulatnál elgondolkodtató: hát kiktől várnánk ez irányú forradalmat, ha nem a harmincas mindentonline-generáció tagjaitól?!

MKKP

A legnagyobb hangsúlyt egyértelműen a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) fekteti a webáruházukra.

Passzivista társas. Forrás: Ktfarkukutya.com

„Hippiskedő Alkesz Kétfarkú kutyás pólóban mentél el a szülői értekezletre, a fejlődésben lévő erőforrásod megbukott magatartásból, ezért dobhatsz még egyszer” – írják Passzivity című, egyébként meglehetősen drága társasjátékukról. Nem vagyunk benne teljesen biztosak, hogy létező játékról van szó, mindenesetre 11 900 forintnál kezdődik az ára. A figyelmeztetés pedig az, hogy a játék éghető, amennyiben tűzbe kerül, a tűz nagyobb lesz! Van stresszkutyájuk, pólójuk, sőt még a sütikészítésnél hasznos kiszúróformájuk is. Ez csekély 1500 forintba kerül. Akciósan, 4 ezer forint helyett 5 ezer forintba kerül a „tök mindegy, úgyis kések” óra.

Kiemelt kép: MTI Fotó: Mónus Márton