Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Rasszista megnyilvánulások miatt verekedett össze két fehérvári kosaras a szurkolókkal

Rasszista megnyilvánulások miatt verekedett össze két fehérvári kosaras a szurkolókkal

Az Alba Fehérvár és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) is vizsgálatot indult a székesfehérvári csapat Falco elleni hazai bajnoki elődöntőjén történt incidensről. A csütörtök este rendezett találkozón az Alba 94-90-re nyert, 1-1-re alakítva az állást az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban, de a meccs mégsem az izgalmairól marad emlékezetes: a székesfehérváriak két légiósa, Chris Horton és Sir’Dominic Pointer nekiugrott meccs közben az őket szidalmazó szombathelyi drukkereknek, utóbbit a játékvezetők kiállították.

“Egy hazai támadást követően az egyik játékosunkat rasszista megnyilvánulások kíséretében a vendégszektorból megdobták, majd leöntötték, leköpték, amire ő a meccs hevében profi sportolóhoz méltatlan módon reagált” – írja le az esetet fehérváriak közleménye, amely úgy folytatódik, hogy az Alba Fehérvár reméli, a szövetség nemcsak felhívásokkal és büntetésekkel jár el.

Az MKOSZ állásfoglalása szerint “a sportág az elmúlt időszakban nagyon sokat tett azért, hogy a lelátóról száműzze a trágárságot, a másik méltóságát nem tisztelő szurkolói megnyilvánulásokat. A klubokkal közös erőfeszítéseinknek köszönhetően a kosárlabdázás nem is erről ismert, hanem a kiváló hangulatú mérkőzésekről, a hazai és a nemzetközi porondon elért sikerekről. Azok, akik ezt a pozitív folyamatot a jövőben veszélyeztetik, számíthatnak az MKOSZ teljes szigorára.”

Nagyon úgy tűnik, a rasszista megnyilvánulásokat még mindig nem sikerült különösebben visszaszorítani a magyar lelátókról: múlt héten a Groupama Arénában sikerült akkorát huhognia az Újpest szurkolóinak focimeccsen az ellenfél játékosainak, hogy az bele is számított a klubra kiszabott négymilliós büntetésbe.

A szövetség fegyelmi eljárásban vizsgálja az esetet, a párhatc vasárnap folytatódik.