Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Másfél méteren múlt a Diósgyőr NB I.-es bentmaradása

Másfél méteren múlt a Diósgyőr NB I.-es bentmaradása

Az elmúlt évek egyik legizgalmasabb NB I.-es hajrájában végül a 95. percben dőlt el, hogy a Vasas és a Balmazújváros esett ki az élvonalból.

Az már korábban kiderült, hogy a Videoton nyerte a bajnoki címet, a kiesés kérdése viszont borzasztóan nyitott volt. Öt csapatnak volt teljesen reális esélye, hogy búcsúzzon az első osztálytól. Végül úgy alakult, hogy a mérkőzések lefújása előtt 5 perccel már csak két alakulat maradt egymással a versenyben.

Miután a Honvéd simán győzött a Vasas ellen, így az biztos volt, hogy az angyalföldi együttes a NB II.-ben kezdi a következő szezont. A másik kieső helyre két csapat kerülhetett, a Diósgyőr és a Balzamzújváros. A miskolci csapat 1-1-re állt a Videotonnal szemben. A 87. percben viszont egy csodálatos gólt szereztek. Ezzel viszont – több győzelmüknek köszönhetően – már ők álltak jobban.

A Balmazújváros ugyanis csak 3-3-ra ment a Ferencvárossal szemben. Hogy a Balmaz bent maradjon, ahhoz győzniük kellett volna. Ez csaknem sikerült nekik. A csapat ugyanis a 94. percben megszerezte a győztesnek hitt gólt, de azt a játékvezető, egy másfél méteres les miatt végül – jogosan – érvénytelenítette a dugót.

Ezzel el is dőlt, hogy a Vasas mellett a Balmazújváros esett ki az első osztályból. Utóbbi csapat edzője nagyon keményen szavakkal illette a mérkőzés után, az M4Sport-nak adott interjújában a Videoton hozzáállását. Szerinte ugyanis a bajnoki címet már megszerző székesfehérváriak ifijátékosok sorával állt fel a Diósgyőr ellen. “Meg lehet nézni hány ember életét szarták el” (…), “jó lenne már végre tiszta focit játszani Magyarországon” (…) “nem jó a bajnokság, rosszak a szabályok, marhaság az egész. Nem korrektek a csapatok.” – mondta.