Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Balog Zoltán felel a roma felzárkózatásért

Balog Zoltán felel a roma felzárkózatásért

Bár az EMMI élére Kásler Miklós került a negyedik Orbán-kormányban, azért nem feledkezhetett meg a párt a régi harcostársról sem: Balog Zoltán május 23-ától miniszterelnöki biztos lett, de az erről szóló határozatot csak a péntek esti Hivatalos Értesítőben tették közzé.

Feladata: “Koordinálja a magyarországi romákkal kapcsolatos társadalmi egyeztetést irányító tevékenységet, ellátja a roma felzárkózás kormányzati koordinációját, részt vesz a roma kultúra értékeinek megőrzését és terjesztését, oktatását szolgáló tevékenységekkel, fejlesztésekkel kapcsolatos feladatok ellátásában”. Ennek keretében „javaslatot tehet a roma integrációval kapcsolatos programokra és forrásbevonásra, valamint véleményt nyilváníthat a felzárkózással összefüggő szakpolitikai előterjesztésekről”, illetve „figyelemmel kíséri a roma integráció fejlesztését szolgáló hazai és európai uniós támogatási programokat, azok felhasználását.”

Balog munkáját maga Orbán Viktor irányítja, a miniszterelnökségen pedig egy ötfős titkárságot is kap.

(via HVG)