Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Ha ön szerint nagyon durva volt az idei kampány, akkor mit mondjanak a mexikóiak?

Ha ön szerint nagyon durva volt az idei kampány, akkor mit mondjanak a mexikóiak?

Elképesztően rossz volt, amit Magyarországnak át kellett élnie az idei parlamenti választások kampányában, de arra, ami Mexikóban a mai napig történik, arra nem nagyon vannak szavak. Eddig ugyanis összesen 103 képviselőjelöltet gyilkoltak meg a mexikói választási kampányban.

A tavaly szeptember óta meggyilkolt képviselőjelöltek száma így ma már több, mint a magyar parlamenti férőhelyek fele.

A 103. halálos áldozat Rodrigo Salado, a kormányzó Intézményes Forradalmi Párt (PRI) egyik jelöltje volt, ismeretlenek gyilkolták meg Acapulco városában. Salado az ügyészség tájékoztatása szerint egy kisteherautóban utazott, amikor tüzet nyitottak rá a mellé érkező járműből.

Az öldöklés tavaly szeptember óta tart, ez idő alatt 177 erőszakcselekményt követtek el politikusokkal szemben, 103-an vesztették életüket, és július 1-ig még egy hónap van hátra, Mexikóban akkor tartják a kongresszusi és az elnökválasztást, amelyen várhatóan mintegy 89 millióan fognak a szavazóurnákhoz járulni. (MTI)

(Borítókép: Rodrigo Salado egykori mexikói képviselőjelölt / Facebook)