Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Visszafizeti a 153 milliós kampánytámogatást az Együtt

Visszafizeti a 153 milliós kampánytámogatást az Együtt

Szerdai állás szerint összesen 143.640.000.- forintot gyűjtött össze az Együtt, de a jövő héten befizetik a teljes összeget az Államkincstárnak – jelentette be Juhász Péter, a párt elnöke a Facebookon.

Összesen 153 millió forint kampánytámogatást kell visszafizetniük az államnak, mivel az Együtt a választáson nem érte el az 1 százalékot. A hiányzó 10 milliót a poszt szerint még összeszedi az elnökség és befizetik a teljes összeget. “A gyűjtésből befolyt és a befizetendő közötti különbséget elosztjuk 5 felé. Aki tudja a megtakarításából, akinek nincs ennyi, az családi vagy baráti kölcsönből fogja betenni a ráeső részt. Ez fejenként nagyságrendileg 2 millió forintot jelent. De még mindig jobb így, minthogy egyetemlegesen feleljünk 10 millióért, ami még mindig eredményezhetné azt, hogy valakinek elárverezik a lakását.” – írja a pártelnök.

Viszont még lesz az Együttnek gondja: Ahogyan a Zoom.hu korábban megírta, a be nem jutott képviselőik utáni egymilliós támogatásokat is vissza kell fizetni, illetve korábban az Állami Számvevőszék (ÁSZ) is 19,6 millió forint büntetést szabott ki rá.