Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Szabadnapos rendőrt akart megkéselni egy bedühödött drukker a DVTK-DVSC meccsen

Szabadnapos rendőrt akart megkéselni egy bedühödött drukker a DVTK-DVSC meccsen

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt két férfival szemben, akik az elmúlt év májusában egy labdarúgó mérkőzés nyilvános közvetítésekor keveredtek szóváltásba egymással, melynek során egyikük késsel fenyegetőzött, majd egy szabadidejét töltő rendőrre támadt.

A vádlottak egyike Miskolc belvárosában, a DVTK-DVSC labdarúgó mérkőzés kivetítőn történő közvetítése során erősen ittas állapotban, a mérkőzés félidejében távozó nézőket számon kérte, hogy milyen drukkerek azok, akik nem nézik végig a meccset. Majd a helyszínen tartózkodó személyek közé dobott egy üvegpoharat, amely éppen a másik vádlott mellett esett a földre és összetört. Emiatt szóváltás alakult ki a vádlottak között, melynek során a pohárdobálást sérelmező vádlott kést rántott, azzal a tömegben hadonászni kezdett, miközben megöléssel fenyegette az ittas férfit. A cselekményét észlelte egy szabadnapos rendőr, aki – kilétének felfedése nélkül – felszólította a vádlottat, hogy tegye el a kést. A vádlott ennek nem tett eleget, a késével tovább hadonászva ordítozott, majd a késsel egy közepes erejű, oldalsó irányú, szúró mozdulatot tett a rendőr irányába, aki azonban megragadta a vádlott kezét, a földre vitte, és a kezéből kicsavarta a kést.

A vádlott által használt 8 cm pengehosszúságú kés az élet kioltására alkalmas eszköz, így amennyiben a sértett védekező mozdulata elmarad, és a támadást nem tudja elhárítani súlyos, 8 napon túl gyógyuló sérülése is keletkezhetett volna.

Az ügyészség a kést használó férfit súlyos testi sértés bűntettének kísérletével és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével, míg társát garázdaság vétségével vádolja. Büntetlen előéletükre is tekintettel, egyikükkel szemben közérdekű munka büntetés kiszabására, míg másikukkal szemben próbára bocsátás alkalmazására tett indítványt a Miskolci Járásbíróságnak.

(Ügyészség)